پروفیل چیست؟ پروفیل از نظر لغتی، به معنای ثابت بودن یک مقطع در طولی مشخص و معین است. پروفیل یا Profile در زبان لاتین، به تجهیزاتی گفته میشود، که در ساخت درب، پنجره، لوله یا نمای ساختمان از آنها استفاده میشود. پروفیل آلومینیومی، برای ساخت قاب پنجرهها مورد استفاده قرار میگیرد. در صنعت ساخت و ساز دو نوع پروفیل باز و بسته وجود دارد.
پروفیل چیست؟ پروفیل باز در ابعاد و ضخامتهای متنوع تولید میشود و در صنایع ساختمان سازی به عنوان مصالح مصرفی برای ساخت تسمه، تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی، هاش و چهارپهلو کاربرد دارد. پروفیلهای باز، نوع دیگری دارند، که به پروفیلهای باز با سطح مقطع Z معروف هستند و در ساخت و سازهای بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرند. از کاربردهای پروفیلهای باز با سطح مقطع Z میتوان به ساخت سقف سالنهایی بزرگی مانند سولهها، سالنهای ورزشی، انبارها و پارکینگهای عمومی اشاره کرد. نوع دیگر پروفیلها، یعنی پروفیلهای بسته نیز، در تولید لوله، قوطی، پروفیل درب و پنجره، پروفیل پی وی سی و پروفیل های کرکره برقی کاربرد دارند.
پروفیل چگونه تولید میشود؟
حتما این سوال برای شما پیش میآید، که کارخانههای تولید پروفیل، آن را چگونه تولید میکنند. در این قسمت، قصد داریم به پاسخ این سوال بپردازیم. کارعمده کارخانجات لوله و پروفیل، در واقع تبدیل ورقهای فولادی یا همان کلاف به روش نورد سرد به محصول نهایی با شکلها و ابعاد مختلف است.
انواع مختلف پروفیلها کدام است؟
به طور کلی پروفیلها در دو دسته ساختمانی و صنعتی وجود دارند. پروفیلهای ساختمانی به آن دسته از پروفیلهایی گفته میشود، که در صنعت ساختمان سازی به کار میروند. برای مثال، یکی از پروفیلهای ساختمانی، درب و پنجرههای آلومینیومی هستند. پروفیلهای صنعتی نیز، محصولاتی هستند که در صنایع مختلفی همچون خودروسازی، نظامی و غیره به عنوان قطعات و متعلقات صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. پروفیلها، در سه نوع ساختمانی، کامپوزیتی، آلومینیومی و گالوانیزه تولید میشوند